Arveladze blikt terug op 'grootste teleurstelling': 'Ik zei nog, pak geen rood!'

Arveladze blikt terug op 'grootste teleurstelling': 'Ik zei nog, pak geen rood!'

27-06-2020 11:12
41

Shota Arveladze krijgt nog altijd een vreselijk gevoel als hij terugdenkt aan de dag waarop AZ kampioen had moeten worden bij Excelsior. De Georgiër, die op die bewuste dag in 2007 als aanvoerder voor de Alkmaarders speelde, noemt het in de YouTube-serie De Beste XI van VoetbalPrimeur de meest teleurstellende dag in zijn loopbaan.

AZ verloor met 3-2 van Excelsior en moest daardoor, na een zinderende ontknoping in Tilburg en Eindhoven, de titel aan PSV laten. "Het was een drama", reageert Arveladze tegenover VoetbalPrimeur. "Zeker weten de grootste teleurstelling in mijn carrière. Voordat de wedstrijd begon zei ik: 'luister boys, wie er ook scoort, pak geen rood. Met elf man winnen we deze wedstrijd gewoon'."

Het liep uiteindelijk helemaal anders. "Wees voorzichtig, maak geen domme fouten en praat niet met de scheidsrechter, ik weet niet waarom ik het zei", zegt de gewezen Georgische aanvaller. "Maar na twaalf minuten hadden we al een rode kaart (voor Boy Waterman, red.) en speelden we met tien. We maakten nog twee keer gelijk, maar uiteindelijk verloren we. Ik was in shock."

Twee jaar later was Arveladze ook van de partij toen AZ er wél in slaagde om de kampioensschaal mee naar Alkmaar te nemen. "Uiteindelijk hebben we toch geschiedenis kunnen schrijven en ik denk dat dat de club AZ enorm geholpen heeft. Dat is ook voetbal."

Check het hele item met Arveladze hieronder!