Telegraph: Southampton profiteert volop van titel Liverpool en krijgt 2,7 miljoen

Telegraph: Southampton profiteert volop van titel Liverpool en krijgt 2,7 miljoen

27-06-2020 22:10
48

Liverpool heeft een paar miljoentjes af moeten tikken na het binnenhalen van de langverwachte landstitel. Southampton verkocht in het recente verleden meerdere spelers aan The Reds en plukt daar nu de vruchten van.

Sinds 2014 maakten spelers als Dejan Lovren, Adam Lallana, Nathaniel Clyne, Sadio Mané en Virgil van Dijk de overstap van St. Mary's naar Anfield. The Saints bedongen speciale kampioensclausules bij deze transfers: als Liverpool de titel zou pakken, diende er een extra bonus overgemaakt te worden. Volgens The Telegraph is de huidige nummer veertien van Engeland hierdoor in één klap 2,7 miljoen euro rijker geworden.

Southampton is echter niet de enige Engelse club die een graantje meepikt van het Liverpool-succes. Rivaal Arsenal verkocht Alex Oxlade-Chamberlain in 2017 aan The Reds en kan volgens The Daily Mail ook een extraatje tegemoet zien. Hetzelfde geldt voor clubs als Hull City en Charlton Athletic, die momenteel op een lager niveau actief zijn: zij profiteren nu van de transfers van respectievelijk Andy Robertson (2017) en Joe Gomez (2015).

Het rode gedeelte van Liverpool kon donderdagavond eindelijk weer eens een landstitel vieren. Liverpool had woensdag zelf van Crystal Palace gewonnen en achtervolger Manchester City struikelde over Chelsea: The Reds hebben nu hun eerste titel sinds de invoering van de Premier League binnen.