Ten Hag evalueert met Overmars: 'Misschien iets te veel zelfvertrouwen gehad'

Ten Hag evalueert met Overmars: 'Misschien iets te veel zelfvertrouwen gehad'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 08:51zo 28-06-2020 om 08:51

Erik ten Hag denkt dat Ajax dit seizoen misschien wel iets te veel zelfvertrouwen heeft gehad, na de sensationele Champions League-campagne en de dubbel van een jaar eerder. Dat zegt de trainer na een evaluatie met directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Een van de conclusies was dat we misschien iets te veel zelfvertrouwen hebben gehad. In november hoorden we van alle kanten dat we nog beter speelden dan in het fantastische seizoen ervoor, maar spelers waren mentaal moe", zegt Ten Hag in Het Parool. "Konden in de eindfase van de eerste seizoens­helft niet meer de benodigde trainingsarbeid opbrengen. Dat was meetbaar en zichtbaar."

De oefenmeester zag de ene na de andere speler wegvallen. Dat probleem was na de winterstop niet opgelost. "We hadden al anderhalf jaar op heel hoog niveau gespeeld. In januari en februari waren zes belangrijke spelers geblesseerd. Spelers uit de as, bijna de complete aanval."

Ajax voelde de hete adem van AZ in de nek toen het seizoen werd beëindigd vanwege het coronavirus. De Amsterdammers verloren de topper tegen de Alkmaarders, maar herpakten zich met een 1-3 zege bij sc Heerenveen. Ten Hag wil niet spreken van de ommekeer, maar: "Ik wist wel dat Hakim Ziyech, Daley Blind en Quincy Promes fitter zouden worden en meer zouden gaan leveren."

"Zij hebben hun verantwoordelijkheid genomen toen ze niet topfit waren. Maar het ritme kwam terug, ze waren klaar voor de finale van het seizoen, klaar om de titel te ­winnen. Dat vertrouwen had ik", aldus Ten Hag, die het niet onterecht lijkt te vinden dat Ajax het beste Champions League-ticket kreeg. "Van de 25 speelronden hebben we er 23 bovenaan gestaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws