Ten Hag overweegt nieuwe positie voor Martínez: 'Ik ga hem daar proberen'

Ten Hag overweegt nieuwe positie voor Martínez: 'Ik ga hem daar proberen'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 12:35za 27-06-2020 om 12:35

Erik ten Hag verwacht dat de transfermarkt in augustus op gang zal komen. De trainer van Ajax wacht af wat dat voor gevolgen heeft voor zijn selectie. Hij bevestigt dat er afspraken zijn gemaakt met Andre Onana, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico.

"Voor Onana en Van de Beek zou nog een jaar Ajax zeker een optie kunnen zijn, voor Tagliafico ligt dat vanwege zijn leeftijd iets anders", zegt Ten Hag in Het Parool. Hij ziet al een mogelijke vervanger op linksback. "In de voorbereiding ga ik Lisandro Martínez op die positie proberen. Hij heeft bij ons ook op het middenveld gespeeld, maar hij is verdediger."

De oefenmeester houdt ook rekening met een vertrek van Sergiño Dest. "Ik weet hoe hij erin staat. Als ik hem niet kan overtuigen en de juiste prijs wordt betaald, sluit ik niet uit dat hij gaat." Hij adviseert de rechtsback wel pas de stap te maken als hij er klaar voor is. "Als je te jong gaat, is de kans op falen aanwezig. Om in een ander land, in een andere competitie, op je twintigste overeind te blijven, dan moet je heel wat in je mars hebben."

Ryan Gravenberch blijft nog wel minimaal één seizoen bij Ajax. De achttienjarige middenvelder verlengde zijn contract. "Hij zal de kans krijgen om basisspeler te worden. Of dat lukt, ligt aan hemzelf", stelt Ten Hag, die opsomt wat Gravenberch onderscheidt. "Zijn technische kwaliteiten, spelintelligentie en zijn bovenmodale fysieke kwaliteiten."

Wel erkent Ten Hag dat 'dromer' Gravenberch wat alerter moet worden. "Hij heeft veel intercepties, pakt veel ballen af, omdat hij vaak op de goede plek staat. Hij heeft een goede waarneming, ook rond het strafschopgebied van de tegenstander. Hij is een middenvelder die ook veel goals kan maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws