Unnerstall baalde van 'busincident' met Zoet: 'Verminderde de zin, het hunkeren'

28 juni om 09:34
Laatste update: 28 juni om 10:16

Lars Unnerstall veroverde in het afgebroken Eredivisie-seizoen een basisplaats bij PSV, maar dat kwam in de schaduw te staan van het 'busincident' met Jeroen Zoet. Het zette een flinke domper op de feeststemming bij de 29-jarige Duitser.

Door een miscommunicatie tussen coach Mark van Bommel en keeperstrainer Ruud Hesp wist Zoet niet dat hij zijn basisplaats kwijt was aan Unnerstall. "Ja, in dit soort situaties is het echt ontzettend belangrijk om goed te communiceren. Ik wist bijvoorbeeld na de 4-1 nederlaag bij LASK al, dat ik die zondag onder de lat zou staan in Tilburg", zegt Unnerstall tegen De PSV Supporter.

"Dus vanaf dat moment begon het bij mij al te kriebelen", vervolgt de Duitser. "Ik ging ervan uit dat Jeroen ook op de hoogte gesteld zou zijn, maar dat bleek achteraf niet helemaal goed te zijn gegaan. Dat is vooral voor hem natuurlijk ontzettend vervelend, zeker om dat zo kort voor de wedstrijd te moeten horen. Het is een goede keeper en bovendien ook een zeer gewaardeerde collega. Hij had voor mij niet weg hoeven gaan naar FC Utrecht, maar ik snapte zijn keuze wel."

Unnerstall baalde flink van het voorval. "Voor mij persoonlijk nam de hele situatie wel, uhm, hoe zeg je dit in het Nederlands? Vorfreude? Ja, het verminderde wel de zin, het hunkeren naar die eerste wedstrijd, je debuut, bij je nieuwe club. Uiteindelijk verloren we tot overmaat van ramp na de desastreuze nederlaag in Oostenrijk ook in Tilburg en beleefde ik ook niet het debuut waar ik vooraf op gehoopt had. Hoewel ik niet slecht keepte, win je toch het liefst."