Twijfels over toekomst Guardiola bij City: 'Ik wil niet te ver vooruit kijken'

Twijfels over toekomst Guardiola bij City: 'Ik wil niet te ver vooruit kijken'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 10:35zo 28-06-2020 om 10:35

Manchester City zal donderdag een erehaag vormen voor kersvers Premier League-kampioen Liverpool. Volgens manager Pep Guardiola van The Citizens hebben The Reds dat afgedwongen na een uitmuntend seizoen.

"Natuurlijk gaan we dat doen", zegt de Spanjaard tegen Sky Sports. "Wij gaan een erehaag vormen, zeker weten. We hebben Liverpool altijd op een ongelooflijke manier ontvangen als ze bij ons op bezoek kwamen. Ze hebben in dat opzicht niks te klagen en natuurlijk zullen we het doen, omdat ze het verdienen."

Manchester City kon dit seizoen niet in het spoor blijven van de formatie van manager Jürgen Klopp, maar volgens Guardiola had dat niets met verzadiging bij zijn team te maken na de winst van de Premier League, de FA Cup, de League Cup en de Community Shield in 2019. "Het is ongelooflijk lastig om te presteren wat wij hebben gedaan in de moeilijkste competitie ter wereld. Maar je kunt niet altijd winnen. Er was een team exceptioneel goed. En als dat zo is, kun je daar alleen maar van leren en hen feliciteren."

Engelse boulevardmedia plaatsen ondertussen opnieuw vraagtekens bij de toekomst van Guardiola in het Etihad Stadium. Het contract van de succesvolle manager loopt medio 2021 af en hij weigerde zich opnieuw uit te laten over een langer verblijf. "Ik ben ongelooflijk gemotiveerd voor de rest van het seizoen, en de volgende. Ik ben heel tevreden hier, maar ik wil niet te ver vooruit kijken. Ik denk alleen aan vandaag."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws