'Heel carrièreplan' van Ajax geeft doorslag: 'Belangrijke reden om te tekenen'

28 juni om 12:35

Het Braziliaanse toptalent Giovanni (18) heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Ajax. Toen de Amsterdamse club zich meldde bij Santos, kon hij naar eigen zeggen onmogelijk 'nee' zeggen, ook omdat David Neres er al speelde.

Giovanni, die in Brazilië een grote toekomst wordt voorspeld, tekende eerder dit jaar tot medio 2024 bij Ajax. "Toen ik de eerste keer naar Nederland ging, ben ik meteen thuis geweest bij David Neres. We hebben dezelfde zaakwaarnemer en dat maakte het ook makkelijker", verklaart de Braziliaanse tiener in gesprek met GloboEsporte.

"Wat ik van Neres vind? Hij is een uitstekende speler en als mens heel bescheiden en relaxed. Ik heb al zo veel met hem gelachen. Hij heeft me alles over de club verteld, dus nu weet ik dat Ajax de beste clubs is om jezelf te ontwikkelen. Ik weet zeker dat hij me gaat helpen bij mijn aanpassing."

Giovanni is tevreden over zijn eerste maanden in Nederland. "Ajax heeft een heel carrièreplan voor me gemaakt, heel gedetailleerd. Dat was één van de belangrijkste redenen om bij Ajax te tekenen. Ik doe er alles aan om hier door te breken", besluit de aanvallende middenvelder, die volgend seizoen vermoedelijk bij Jong Ajax gaat trainen en spelen.