'PSV zet hoog in en gaat voor Van Ginkel én Ajax-doelwit Jahanbakhsh'

28 juni om 21:55
Laatste update: 28 juni om 22:07

PSV heeft serieuze belangstelling voor Alireza Jahanbakhsh en Marco van Ginkel. Dat meldt Voetbal International. De aanvaller van Brighton & Hove Albion en middenvelder van Chelsea moeten deze zomer naar Eindhoven komen.

Jahanbakhsh en Van Ginkel gelden als 'mogelijke versterkingen' voor volgend seizoen, aldus VI. PSV kan zich opmaken voor een concurrentiestrijd met Ajax, omdat Jahanbakhsh volgens De Telegraaf ook in de belangstelling staat van Ajax. Hij komt bij Brighton nauwelijks aan spelen toe. Van Ginkel staat op de nominatie om verhuurd te worden door Chelsea.

Helemaal nieuw is de interesse van PSV in Jahanbakhsh niet. Een jaar geleden, na het vertrek van Hirving Lozano naar Napoli, deed de Eindhovense club al eens een poging voor de 26-jarige aanvaller uit Iran. Hij wilde echter niet na één tegenvallend jaar in de Premier League al vertrekken. Na een korte opleving rond de jaarwisseling, met een omhaal tegen Chelsea als hoogtepunt, staat Jahanbakhsh toch weer op een zijspoor bij Brighton.

PSV zet ook in op de komst van Van Ginkel. De 27-jarige middenvelder verlengde deze week zijn contract bij Chelsea, dat hem vermoedelijk weer gaat verhuren. Van Ginkel werd al drie keer uitgeleend aan PSV en werd in 2016 en 2018 landskampioen met de Eindhovense club. De afgelopen twee seizoenen gingen volledig aan zijn neus voorbij door een slepende knieblessure.

Het is geen geheim dat PSV op zoek is naar versterking voor het middenveld. Ook heeft de nieuwe trainer Roger Schmidt behoefte aan meer diepte in de aanval. Ritsu Doan en Noni Madueke kunnen op rechts uit de voeten, terwijl ook Bruma en Mohamed Ihattaren voor die plek in aanmerking komen. Jahanbakhsh werd in 2018 als speler van AZ topscorer van de Eredivisie. Ook speelde hij voor NEC.