Hoffenheim zonder Schreuder Europa in: Misschien heb ik het fout, dat kan ook

Hoffenheim zonder Schreuder Europa in: "Misschien heb ik het fout, dat kan ook"

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 22:58zo 28-06-2020 om 22:58

Alfred Schreuder heeft een klein boekje opengedaan over zijn verrassende vertrek bij Hoffenheim. De toenmalige nummer 7 van Duitsland maakte op dinsdag 9 juni vanuit het niets bekend dat het de samenwerking met zijn Nederlandse trainer per direct beëindigde.

Zijn opvolgers – onder aanvoering van Marcel Rapp – boekten drie zeges in de laatste vier Bundesliga, klommen naar plek 6 en mogen komend seizoen direct de Eruopa League-groepsfase in. Schreuder is dus vlak voor de finishlijn gestruikeld: de voor de buitenwacht onverwachte breuk was onafwendbaar, vertelt hij zondagavond in Rondo op Ziggo Sport. "Ik heb een idee over hoe je moet samenwerken met je staf, met je medische staf, met je spelersgroep en met de club. En als ik het gevoel heb: dat wordt lastig voor de toekomst... Dan zouden we dezelfde fouten kunnen maken als in het seizoen ervoor."

Uiteindelijk zijn beide partijen 'met wederzijds goedvinden' uit elkaar gegaan, nadat Schreuder had uitgesproken wat hem dwars zat. "Ik heb mijn dingen daarover uitgesproken. Maar misschien heb ik het fout, dat kan ook", laat de trainer uit Barneveld weten. "We zijn gewoon uit elkaar gegaan en ik krijg tot het einde van het seizoen doorbetaald."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws