'Onana naar Chelsea en Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter'

'Onana naar Chelsea en Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 09:16ma 29-06-2020 om 09:16

Henk Spaan komt superlatieven tekort voor Tim Krul. De 32-jarige doelman van Norwich City maakte zaterdag grote indruk in de FA Cup-kwartfinale tegen Manchester United en is volgens de columnist beter dan Maarten Stekelenburg én Jasper Cillessen.

'Afgaande op één wedstrijd, de kwartfinale in de FA Cup van zaterdag tegen Manchester United, heeft Ajax met Stekelenburg de verkeerde oud-international gekocht. Krul keepte de sterren van de hemel', schrijft Spaan in zijn column voor Het Parool.

Krul moest kort na rust vissen door een goal van Odion Ighalo, maar was daarna schier onpasseerbaar. Met wereldreddingen op pogingen van Paul Pogba en Mason Greenwood dwong hij een verlenging af, waarin Norwich alsnog moest capituleren. 'Allemachtig, wat keepte die Krul een magnifieke wedstrijd.'

Spaan is groot fan. 'Voor een keeper is hij jong, 32, zijn beste jaren liggen voor hem en als Norwich degradeert, wat ze zeker doen, kan hij nooit veel kosten. Onana naar Chelsea, Kepa naar Valencia en Cillessen naar Ajax? Jongens, geloof me, Krul is beter.'

Krul maakte in de zomer van 2016 de overstap van Newcastle United naar Ajax om het vertrek van Cillessen naar FC Barcelona. Zijn periode in Amsterdam mondde echter uit in een teleurstelling. Andre Onana greep zijn kans en Krul, nog herstellende van een zware knieblessure, kwam niet verder dan zes optredens namens Jong Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Krul beter dan Stekelenburg dan Cillessen?

(2181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws