Sneijder onthult ware reden van Van Gaal-besluit: Ik was niet in een club

Sneijder onthult ware reden van Van Gaal-besluit: "Ik was niet in een club"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 11:13ma 29-06-2020 om 11:13

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 11:16ma 29-06-2020 om 11:16

Wesley Sneijder en Louis van Gaal hebben een explosieve relatie gekend tijdens de carrière van Sneijder als voetballer. De spelmaker vertelt over de dag dat Van Gaal de aanvoerdersband van Oranje van hem afpakte.

Volgens de toenmalige bondscoach van het Nederlands elftal was Sneijder in 2013 niet fit genoeg en verloor hij daarom het aanvoerderschap. Dat spreekt de recordinternational zelf tegen. "Dat was namelijk gebaseerd op een leugen", zegt Sneijder, die aan het Algemeen Dagblad onthult wat de échte reden was.

"Ik was in 2013 uit eten gegaan tussen twee interlands. Yolanthe was namelijk jarig. De regel was: niet stappen tussen twee wedstrijden in. Maar ik was in een restaurant, niet in een club. Ook nog eens na overleg met hem. Hij pakte mijn band af", aldus Sneijder, die niet in discussie met Van Gaal ging omdat hij zijn plek voor het WK 2014 niet wilde verliezen. "Bij allerlei momenten waarop ik normaal wel had gereageerd, heb ik dat niet gedaan. Puur om dat WK te spelen. Dat is gelukt."

"Maar toen onze samenwerking voorbij was, was het voor mij ook klaar. Na het WK was er nog een feestavond in Noordwijk, die heb ik aan me voorbij laten gaan. Daar hoefde ik niet meer zo nodig naar zijn speech te luisteren", aldus Sneijder.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws