Van Persie kritisch op 'kwetsbare' David Luiz: 'Ik zou hem proberen te pesten'

29 juni om 13:33

Als hij nog voetballer was geweest, had Robin van Persie graag tegen David Luiz gespeeld. De Braziliaanse verdediger is volgens de oud-spits de zwakste schakel bij Arsenal.

"Stel, David Luiz is 24 of 25. Dan zou je zeggen dat hij de potentie heeft om een verdediger van wereldklasse te worden. Maar dat is hij niet. Hij is 33", aldus Van Persie bij BT Sport. "Hij heeft alle kwaliteiten, want hij heeft zelfvertrouwen aan de bal, kan passen, kan dribbelen en zelfs verdedigen, maar hij maakt te veel gekke fouten."

Van Persie zou het wel weten als hij nog in de Premier League had gespeeld. "Als ik tegenover hem zou staan, zou ik me op hem richten en hem proberen te pesten. Lekker contact maken en om hem heen lopen, ja. Hij is kwetsbaar."

In de eerste wedstrijd sinds de coronacrisis, uit tegen Manchester City, leverde Luiz een ongekende wanprestatie. Van Persie: "Zijn eerste taak is verdedigen, stabiel zijn. Je ploeggenoten moeten op je kunnen vertrouwen. Als je wat extra's hebt, kun je denken aan dribbelen en mooie passjes. Maar hij moet zich eerst focussen op zijn taak."