FC Groningen pakt door na Robben-comeback: 'Dicht bij akkoord met Man City'

FC Groningen pakt door na Robben-comeback: 'Dicht bij akkoord met Man City'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 13:45ma 29-06-2020 om 13:45

FC Groningen zit niet stil na de sensationele terugkeer van Arjen Robben. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de noorderlingen, nadert een akkoord met Manchester City over Ko Itakura.

Als de laatste plooien worden gladgestreken, huurt Groningen de centrale verdediger uit Japan voor het derde opeenvolgende seizoen van Manchester City. Fledderus bevestigt dat aan RTV Noord. "We zijn dicht bij een akkoord met Manchester City", laat hij weten. "Ik verwacht dat we de komende weken duidelijk krijgen, maar het ziet er goed uit."

Itakura was afgelopen seizoen een vaste waarde in de Groningen-defensie. Zijn terugkeer is nog geen uitgemaakte zaak, benadrukt Fledderus. "Het is nog niet rond, maar ik heb er een goed gevoel bij. Nu gaat het er vooral om of Ko zelf ook nog een jaar bij FC Groningen wil spelen. Maar als dat niet het geval was, waren we de gesprekken natuurlijk ook niet begonnen. Er kan zomaar nog een andere club informeren."

Een definitieve overname van Itakura is geen haalbare kaart voor Groningen, waardoor Fledderus aanstuurt op een nieuwe huurdeal. "Mocht City hem daarna verkopen, dan kunnen wij wel een beloning krijgen als hij goed presteert bij ons."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws