Done deal: FC Barcelona meldt zeer verrassende transfer van Pjanic

29 juni om 18:44

De cirkel is rond: Arthur Melo maakt de overstap van FC Barcelona naar Juventus en Miralem Pjanic vertrekt van Juventus naar FC Barcelona. Beide deals zijn bevestigd.

Barcelona meldde al dat Juventus minstens 72 miljoen euro betaalt voor Arthur. De club betaalt zelf zestig miljoen voor Pjanic, plus vijf miljoen aan bonussen. Pjanic (30) tekent bij Barcelona een contract voor vier seizoenen. Zijn afkoopsom is bepaald op 400 miljoen euro. Pjanic maakt het seizoen wel af in Italië.

Pjanic speelde in Frankrijk twee jaar bij FC Metz en vier bij Olympique Lyon. Van 2011 tot 2016 droeg hij het shirt van AS Roma, waarna Juventus hem oppikte. Voor Pjanic werd 32 miljoen euro betaald.

De transfer van Pjanic naar Barcelona is opvallend. De club is bezig met het verjongen van het elftal en in dat licht is de transfer van de Bosniër niet te verklaren. Financieel gezien is het logischer. Door zijn komst creëërt Barcelona transferruimte ter waarde van 50 miljoen euro. De club moest voor 1 juli 70 miljoen aan transfers verdienen.