Gouka: 'Feyenoord had verwacht dat Botteghin bij zou tekenen'

29 juni om 23:28
Laatste update: 29 juni om 23:38

Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vertelt bij FOX Sports over de mislukte contractonderhandelingen tussen Feyenoord en Eric Botteghin. De Braziliaan lijkt Rotterdam te gaan verlaten.

Feyenoord wilde met Botteghin door, maar de verdediger is niet ingegaan op het aanbod. "Het is zo goed als zeker van de baan", zegt Gouka. "Botteghin heeft vorige week aangegeven dat hij bedenktijd nodig had. De geluiden die nu uit De Kuip komen zijn dat hij toch vertrekt en het contract niet gaat ondertekenen. Of er moet heel snel alsnog een akkoord worden bereikt, maar zoals het er nu naar uitziet is het Fer wel en Botteghin niet."

Het naderende vertrek van Botteghin verrast Feyenoord. "Hij kreeg volgens Feyenoord toch een goede aanbieding. Als alles goed zou lopen, zou hij toch weer een mooi salaris kunnen verdienen. Wel iets minder dan voorheen, want hij heeft in de gouden jaren getekend en zijn contract ook nog verlengd."

"Hij moest wel wat inleveren, maar hij wordt 33 en heeft opgroeiende kinderen. Feyenoord had verwacht dat hij zou tekenen. Dat valt ze een beetje tegen, maar hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil."