'Courtois waagt zich aan nieuw avontuur en neemt met Betis-collega club over'

30 juni om 08:58

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois heeft zich samen met Betis-aanvaller Borja Iglesias op het zakelijke front gemeld. Beide spelers zijn verbonden aan het eSports-bedrijf Dux Gaming en gaan Segunda División B-club Internacional de Madrid overnemen.

Dit meldt het Spaanse medium COPE. Dux Gaming houdt zich onder meer bezig met de FIFA- NBA-games en zal volgens de berichtgeving het eerste gamingbedrijf worden dat in een voetbalclub stapt. Internacional de Madrid – uitkomend op het derde niveau van Spanje en concurrent van onder meer Real Madrid Castilla – zal vanaf komend seizoen door het leven gaan onder de naam Dux Internacional de Madrid, klinkt het.

Courtois heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een fervent gamer is. Zo speelt hij regelmatig Fortnite en deed hij tijdens de coronacrisis mee aan gesimuleerde Formule 1-races. De Real Madrid-goalie zal niet de enige Primera División-prof zijn die 'bijklust' als clubeigenaar: FC Barcelona-collega Gerard Piqué nam eerder al laagvlieger FC Andorra over.