Rentree Brama 'lastiger' dan rentree Robben: 'Maar ik vind het fantastisch'

Rentree Brama 'lastiger' dan rentree Robben: 'Maar ik vind het fantastisch'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 12:38di 30-06-2020 om 12:38

FC Twente-routinier Wout Brama (33) kijkt met bewondering naar de drie jaar oudere Arjen Robben, die het na één jaar voetbalpensioen weer gaat proberen bij FC Groningen. De drievoudig Oranje-international keerde in 2018 ook terug op het oude nest.

Acht jaar nadat hij met FC Twente landskampioen werd, ging Brama met de gevallen grootmacht in de Keuken Kampioen Divisie spelen. "Laat één ding duidelijk zijn: ik mag mezelf niet vergelijken met Arjen Robben, maar ik denk dat het voor mij destijds een stuk lastiger was dan voor Robben nu bij Groningen", vertelt hij aan TC/Tubantia. De Tukkers moesten en zouden binnen één jaar terugkeren in de Eredivisie en dat bracht wat spanningen met zich mee. "Ik kwam bij een club terecht waar helemaal niks meer was. We waren net gedegradeerd en de druk was enorm."

Desalniettemin neemt Brama zijn hoed af voor Robben. "Ik vind het fantastisch wat hij doet. Kijk ook eens naar wat het allemaal teweeg brengt bij FC Groningen. Arjen steekt zijn nek uit en daar moeten we alleen maar bewondering voor hebben. Met zo'n loopbaan kun je niet verliezen."

Mogelijk wordt Brama na 1 september tegenstander van Robben. De controleur werd afgelopen seizoen terzijde geschoven door trainer Gonzalo García, die inmiddels is opgevolgd door Ron Jans: deze liet vlak na zijn presentatie weten dat hij in gesprek wilde met Brama om zijn aflopende contract te verlengen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws