VI: Advocaat wil stopper en aanvaller voor korte termijn, Arnesen moet 'laveren'

30 juni om 13:26

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil zijn ploeg nog op twee posities versterken, voordat hij met de stadionclub de strijd aan wil gaan met Ajax en PSV. Het geraamte van de ploeg van 2019/2020 lijkt intact te blijven en De Kleine Generaal wil nog een centrale verdediger en een aanvaller, schrijft Voetbal International in een uitgebreide analyse.

Nu Mark Diemers over is gekomen van Fortuna Sittard en Orkun Kökcü en Leroy Fer bij zullen tekenen, staat het middenveld. Centraal achterin wordt de spoeling iets dunner: Jan-Arie van der Heijden is al vertrokken en Eric Botteghin zal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde doen. Sven van Beek, Marcos Senesi en George Johnston zijn momenteel de enige drie overgebleven smaken, maar zouden zomaar eens gezelschap kunnen krijgen van oude bekende Edgar Ié. Christian Conteh van St. Pauli zal na Mark Diemers de tweede aanwinst worden, maar is vooral gehaald met het oog op de toekomst. Of hij de eerste linksbuiten zal zijn zolang Luis Sinisterra niet fit is, is nog afwachten.

Daar wringt ook meteen de schoen: Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen hebben tegengestelde belangen, stelt VI. De trainer is er voor succes op de korte termijn, de Deense TD voor het Feyenoord van de toekomst. 'Als Arnesen de baas was geweest, zou deze middenvelder van Fortuna Sittard hoogstwaarschijnlijk niet zijn gekomen', valt er dan ook te lezen over de komst van Diemers. Zolang Advocaat nog trainer is in De Kuip, is het een kwestie van compromissen sluiten, met name voor Arnesen, die volgens VI voorlopig zal 'moeten laveren tussen de korte en lange termijn om alle partijen in De Kuip tevreden te houden'.

VI verwacht overigens niet dat er onwerkbare situaties zullen ontstaan tussen het duo, dat in de jaren negentig al samenwerkte bij PSV. 'Dit alles leidt nog niet tot fricties, daarvoor kennen de trainer en technisch directeur elkaar te goed, maar het zorgt er wel voor dat ze elkaar in De Kuip scherp in de gaten houden.'