'Bayern München heeft beet: akkoord met Man City over transfer van Sané'

30 juni om 19:32
Laatste update: 30 juni om 20:36

Leroy Sané zet zijn loopbaan definitief voort bij Bayern München, zo verzekeren onder meer de BBC, The Guardian en BILD dinsdagavond. De Bundesliga-kampioen heeft een akkoord bereikt met Manchester City over de transfer van de 24-jarige vleugelaanvaller.

De overstap van Sané hing al even in de lucht. City-manager Pep Guardiola bevestigde onlangs al dat de Duitse international zijn tot medio 2021 lopende contract in het Etihad Stadium niet wilde verlengen. Beide clubs steggelden over de transfersom, maar hebben elkaar nu dus toch gevonden. Volgens The Guardian maakt Bayern 45 miljoen euro over naar de Premier League-grootmacht. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen.

Sané was vorig jaar al in beeld in de Allianz Arena. Destijds werd nog een transfersom van honderd miljoen genoemd. Een zware knieblessure zette op het laatste moment echter een streep door de overgang. Sané speelt sinds de zomer van 2016 bij Manchester City, dat hem destijds overnam van Schalke 04, en kwam in totaal tot 135 wedstrijden. De laatste seizoenen moest hij Raheem Sterling voor zich dulden in de pikorde.

BILD stelt dat Bayern als winnaar uit de transferstrijd is gekomen. Naast de - volgens de krant opvallend lage transfersom - wordt Sané ook niet één van de topverdieners bij Der Rekordmeister. De aanvaller tekent voor vijf jaar.