Witte rook bij Feyenoord: akkoord met Fer over nieuw contract

30 juni om 20:58
Laatste update: 30 juni om 21:02

Feyenoord houdt Leroy Fer nog enkele jaren binnenboord. De dertigjarige middenvelder gaat zijn contract in De Kuip verlengen tot medio 2022, melden de Rotterdammers dinsdagavond.

"Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen", aldus technisch directeur Frank Arnesen op de clubwebsite. "Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat. Hij heeft alle verwachtingen meer dan waar gemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie."

De contractverlenging diende zich al aan de afgelopen dagen, nadat er aanvankelijk nog een groot verschil zat tussen vraag en aanbod. Trainer Dick Advocaat wilde Fer echter graag behouden en beide partijen zijn er alsnog uitgekomen. Dat is een flinke opsteker voor de Rotterdammers, die ook het contract van Orkun Kökcü al wisten te verlengen. Daarnaast werd Mark Diemers vastgelegd, waardoor het middenveld compleet is.

Fer keerde in de zomer van 2019 terug bij Feyenoord, waar hij is uitgegroeid tot steunpilaar. "Ik ben heel blij, want ik wilde graag bij deze club blijven", laat de elfvoudig international weten. "Het voelt goed dat er nu zekerheid is."