Van Seumeren: "De beste voetballer die ik ooit bij FC Utrecht heb gezien"

1 juli om 08:09

FC Utrecht viert woensdag zijn vijftigjarig bestaan en dus deelt eigenaar en ras-Utrechter Frans van Seumeren in De Telegraaf zijn beste elf spelers uit de historie van de club. Van Seumeren licht er één in het bijzonder uit: Dries Mertens.

Mertens werd in 2009 voor zes ton opgehaald bij AGOVV Apeldoorn en werd twee jaar later voor 5,5 miljoen euro aan PSV verkocht. "De beste voetballer die ik ooit bij FC Utrecht heb gezien", zegt Van Seumeren in De Telegraaf. "Daar heb ik zo onvoorstelbaar van genoten. Iedereen dacht dat hij te klein was en bij ons op zijn top zat. Maar inmiddels is hij topscorer aller tijden van Napoli. Onze Driesje."

Op transfergebied is Van Seumeren het meest trots op de deal van Kevin Strootman, die in 2011 voor anderhalf miljoen euro werd gekocht van Sparta en zes maanden later met zes miljoen euro winst werd doorverkocht aan PSV. "Misschien wel onze beste aankoop ooit. De grote clubs hebben hem bij Sparta over het hoofd gezien. Kevin is een heerlijke voetballer: technisch goed, maar ook een winnaar", aldus Van Seumeren.

Naast Mertens in de aanval kiest de Utrecht-eigenaar voor Gyrano Kerk en Sébastien Haller. Op het middenveld staan aan de zijde van Strootman Willem van Hanegem en Jan Wouters en de defensie wordt gevormd door Erik Pieters, Willem Janssen, Johan de Kock, Ferdi Vierklau en doelman Hans van Breukelen.