Vitesse vangt bot bij 'zeer besliste' spits: Hij wil een ander avontuur aangaan

Vitesse vangt bot bij 'zeer besliste' spits: "Hij wil een ander avontuur aangaan"

Tim Matavz heeft van Vitesse een aanbieding gekregen om alsnog te verlengen in Arnhem. Dat bevestigt technisch directeur Johannes Spors aan de Gelderlander. De Sloveense spits was echter duidelijk: hij maakt gebruik van zijn transfervrije status.

"Ik weet, we moeten aan de bak", zegt Spors over de samenstelling van de Vitesse-selectie. "We moeten goals halen, nu Tim Matavz en Bryan Linssen zijn vertrokken. En achterin moeten we de boel versterken. Daar is sprake van een minimale bezetting. Zie hier meteen de speerpunten van ons beleid."

De technisch directeur van Vitesse heeft deze zomer nog een poging gewaagd bij Matavz. "Maar hij was zeer beslist. Hij wil een ander avontuur aangaan." De 31-jarige spits is in beeld bij het Chinese Sinobo Guoan.

Vitesse is op zoek naar ongeveer vijf versterkingen. Een complete metamorfose zit er niet in. "Daar hebben we de financiën niet voor", aldus Spors. "Allereerst krijgt eigen jeugd nu volop de kans. En uitgaande transfers hebben vooralsnog geen prioriteit. Maar dat ligt ook vooral aan een vreemde, moeilijke markt."

Het is zelfs 'de moeiliijkste transferperiode ooit', zegt hij. "De prijzen worden in alles nog bepaald. Dat is in budget van de clubs én de salarissen van spelers. Dit is als autorijden in het donker. Je ziet zover het licht van de koplampen schijnt. Dan is haast zeker geen goede raadgever."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s