AZ verlengt met 'heel belangrijke pion' na vermeende belangstelling van PSV

1 juli om 11:09
Laatste update: 1 juli om 11:19

Fredrik Midtsjö blijft speler van AZ. De Alkmaarse club maakt woensdag bekend dat het contract van de Noorse middenvelder is opengebroken en verlengd tot medio 2023.

Midtsjö lag nog twee jaar vast bij AZ. Afgelopen seizoen kwam hij tot 39 officiële wedstrijden in de ploeg van trainer Arne Slot. Hier en daar werd de 26-jarige middenvelder gelinkt aan Ajax en PSV. Zo claimde FOX Sports-analist Kenneth Perez begin maart dat AZ de vraagprijs had bepaald op 18 tot 20 miljoen euro.

"Het voelt altijd goed om een nieuw contract te tekenen", reageert Midtsjö op de clubsite. "Toen AZ aangaf te willen verlengen, was het makkelijk om tot een overeenkomst te komen. Ik wil in het komende seizoen blijven bijdragen aan de teamprestatie en uiteindelijk gaat het om prijzen winnen. Dat moet de volgende stap zijn."

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, spreekt van een 'heel mooi gevoel'. "Fredrik is een belangrijke pion binnen ons team." Midtsjö kwam in de zomer van 2017 over van Rosenborg BK. De teller staat inmiddels op 113 optredens, waarin hij zeventien assists gaf en vijf keer scoorde.