Statement van verbaasd Arsenal: géén akkoord over verlengde 'Coupe de France-huur'

Statement van verbaasd Arsenal: géén akkoord over verlengde 'Coupe de France-huur'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 12:19wo 01-07-2020 om 12:19

Arsenal haalt William Saliba tóch per 1 juli terug naar Arsenal, maakt de nummer 10 van de Premier League bekend via de officiële kanalen. The Gunners verhuurden de Franse verdediger dit seizoen aan Saint-Étienne, dat de Franse bekerfinale nog tegoed heeft.

Die Coupe de France-eindstrijd tegen Paris Saint-Germain zal op vrijdag 24 juli gespeeld worden. Volgens de oorspronkelijk gemaakte afspraak zou Saliba tegen weer terug zijn in Noord-Londen: Saint-Étienne hoopte de huurdeal dan ook met één maand te verlengen en Arsenal was bereid om hieraan mee te werken, schrijft het in zijn statement.

Beide clubs hebben echter géén akkoord kunnen bereiken. 'Aangezien William dit seizoen geblesseerd is geraakt en daar momenteel van herstelt, hebben we Saint-Étienne verzocht om in samenwerking met ons een strikt trainingsprogramma aan te houden, zodat hij fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Tot onze grote verbazing hebben we geen overeenstemming kunnen bereiken.' Het afketsen van de deal had ook een financieel motief, erkent Arsenal. 'Dat was niet onze grootste zorg, maar we wilden ook geen geld toeleggen voor deze huurperiode. Maar dat werd ook niet geaccepteerd door Saint-Étienne.'

Les Verts zullen het tegen PSG dus zonder Saliba moeten doen. De negentienjarige verdediger werd in 2019 vastgelegd door Arsenal en direct weer verhuurd, maar zijn tijd bij Saint-Étienne is dus abrupt tot een einde gekomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws