Sinkgraven wéér in de lappenmand: 'Dat voelt als een klap in het gezicht'

1 juli om 18:15

Daley Sinkgraven vormt een vraagteken bij Bayer Leverkusen voor de finale van de DFB Pokal tegen Bayern München zaterdag. De linksback, die zaterdag zijn 25ste verjaardag viert, kampt met heupklachten. Hij baalt stevig van zijn vele blessures.

Sinkgraven kan geen oorzaak geven voor het feit dat hij keer op keer in de lappenmand zit. "De terugslagen zijn het ergst. Dat je denkt dat je er bijna weer bent na een poos revalideren en dat je dan opnieuw last krijgt. Dat voelt als een klap in het gezicht", vertelt de oud-speler van sc Heerenveen en Ajax aan het Friesch Dagblad.

"Het heeft mij wel eens onzeker gemaakt. Komt het ooit nog wel goed? Misschien was een ander al lang gestopt met voetballen, maar zo zit ik niet in elkaar", vervolgt Sinkgraven. "Natuurlijk is het soms lastig om gemotiveerd te blijven, maar ik wil voetballen. Dat is mijn motivatie."

Sinkgraven speelde dit seizoen tot dusver negentien duels. Zaterdag kan zijn twintigste wedstrijd worden. "Ik hoop dat ik het ga redden. En we zitten nog in de Europa League, die hopelijk in augustus wordt afgemaakt. Ik doe er alles aan om fit te zijn, te blijven en dus te spelen. Ik geef niet op."