Krul leidt zware nederlaag tegen Arsenal in, ook Aké en Bournemouth vernederd

Krul leidt zware nederlaag tegen Arsenal in, ook Aké en Bournemouth vernederd

01-07-2020 20:56 Laatste update: 20:56
26

Het Norwich City van Tim Krul en het Bournemouth van Nathan Aké hebben een nieuwe opdoffer gekregen in de degradatiestrijd in de Premier League. The Canaries en The Cherries gingen hard onderuit tegen respectievelijk Arsenal en Newcastle United.

Arsenal - Norwich City FC 4-0
Tim Krul werd afgelopen weekeinde nog bewierookt na zijn hoofdrol in het FA Cup-duel met Manchester United, maar dat kon hij geen vervolg geven. De Nederlandse doelman van Norwich City stond tegen Arsenal aan de basis van de openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang. De achtvoudig international treuzelde veel te lang, waardoor de Gabonees hem de bal afsnoepte en zijn vijftigste Premier League-doelpunt maakte: 0-1. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Krul, want enkele minuten later ging een schot van Granit Xhaka door zijn benen.

The Gunners hadden in het vervolg geen kind aan Norwich. In de tweede helft voerden Aubameyang en debutant Cedric Soares de score op. Arsenal klimt naar plek zeven, maar moet nog een behoorlijke inhaalslag maken. Nummer zes Wolverhampton Wanderers en nummer vijf Manchester United hebben zes punten meer. Norwich blijft de hekkensluiter met 21 punten, zes punten minder dan Aston Villa en Bournemouth.

Bournemouth - Newcastle United 1-4
Bournemouth kreeg ook een gevoelige tik te verwerken. Met Nathan Aké en Arnaut Groeneveld in de basis werd thuis met 0-4 verloren van Newcastle United, dat al na vijf minuten op voorpsrong kwam via Dwight Gayle. The Magpies voerden daarna de boventoon. Ook Allan Saint-Maximin was weer eens belangrijk door het strafschopgebied binnen te dribbelen en terug te leggen op Sean Longstaff: 0-2. 

Het ging daarna helemaal mis voor Bournemouth. Miguel Almiron maakte er na 57 minuten 0-3 van en Valentino Lazaro gooide extra zout in de wonden. Dan Gosling redde in de slotminuten de eer voor de The Cherries, die onder de degradatiestreep blijven staan. Een spannende ontknoping wacht, want de nummer negentien heeft net zoveel punten als Aston Villa en West Ham United.

Everton - Leicester City 2-1
Leicester City moet steeds meer op zijn tellen gaan passen in de jacht op een Champions League-ticket. De ploeg van manager Brendan Rodgers ging met 2-1 onderuit bij Everton, waardoor het pas één zege boekte in zijn laatste acht competitieduels. Leicester kende een slechte start op Goodison Park. Richarlison opende na tien minuten de score voor Everton en uit een strafschop maakte Gylfi Sigurdsson er 2-0 van na hands van Wilfred Ndidi.

Kelechi Iheanacho schoot Leicester na rust terug in de wedstrijd. Het scheelde zelfs niet viel of het duel was nog in 2-2 geëindigd. Jordan Pickford liet een voorzet door de handen liet glippen, waarna Michael Keane de bal bijna in eigen doel werkte. Dat bleef Everton bespaard, waardoor Leicester - dat derde staat - nu nog maar drie punten meer heeft dan Manchester United en Wolverhampton Wanderers, de nummers vijf en zes. Chelsea kan later op de avond al passeren.