Dijks 'helemaal gesloopt': 'Ik vroeg aan Bernardeschi of hij rustig aan kon doen'

2 juli om 10:42

Mitchell Dijks maakte anderhalve week geleden tegen Juventus zijn rentree na negen maanden zonder wedstrijdvoetbal. Het was een grote opluchting voor de linksback van Bologna, wiens carrière nog niet zo lang geleden op het spel stond.

Dijks raakte in het najaar van 2019 geblesseerd aan zijn rechtervoet: in één van de tenen was een bandje afgescheurd, terwijl een kussentje onder zijn voet was weggesleten. "In de loop van de tijd is het van kwaad tot erger gegaan. Ik trainde al een tijdje met pijn en werd aan mijn voet behandeld, maar dat leverde niet veel op", vertelt hij aan Voetbal International.

Het was een 'vreemde situatie', aldus Dijks. "Bij Bologna zei de medische staf dat mijn blessure niet zo ernstig was. Maar ik bleef pijn voelen. Zo heb ik twee maanden lopen aankloten. Tot ik tijdens het geven van een voorzet iets voelde knappen in die voet. Dat bandje in mijn teen. Toen was het mis en wilde ik in Nederland een second opinion hebben."

In het AMC bleek hoe ernstig de blessure was. "Dokter Kerkhoffs zei dat het einde loopbaan was geweest, als ik gewoon had doorgelopen met mijn blessure. Dat viel koud op mijn dak. Man, alleen de gedachte al, dat mijn carrière voorbij had kunnen zijn. Daarna vertelde de dokter dat het herstel vier of vijf maanden zou duren. Toen werd ik wel even emotioneel."

Inmiddels heeft Dijks zich teruggeknokt, met een basisplaats tegen Juventus (0-2 verlies) als beloning. "Dat was echt héél zwaar. Het laatste kwartier heb ik vooral grassprietjes lopen tellen, zo moe was ik. Ik ben in de slotfase bijna naar Federico Bernardeschi gelopen, mijn directe tegenstander, om te vragen of hij even rustig aan kon doen. Haha, ik was helemaal gesloopt."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇮🇹. 3 punti🦾. Avanti cosi🔴🔵. Seconda partita dopo 8 mesi🚜🙏!

Een bericht gedeeld door Mitchell Dijks (@mitchelldijks) op