Sneijder: 'Zat ergens met Promes en vroeg: maak jij het weleens mee? Hij zei nee'

2 juli om 14:55

Wesley Sneijder steunt Johan Derksen in het racismedebat. De recordinternational kan zich niet voorstellen dat racisme nog steeds bestaat in Nederland.

"Derksen heeft soms verkeerde momenten", zegt Sneijder in de Volkskrant over de discussie rond Derksen. "Als je kwetsende dingen zegt, kun je een reactie verwachten. Zijn oprechtheid is mooi. Recht is recht, krom is krom. Zo staat hij in het leven. In de huidige tijd worden uitspraken snel uitvergroot. Racisme? Ik kan me niet voorstellen dat het er nog steeds is in Nederland."

"Ik heb Turkse, Marokkaanse en Surinaamse vrienden", vervolgt Sneijder, geboren en getogen in het Utrechtse Ondiep. "Ik maak alle kleuren mee en heb met alle kleuren gevoetbald. Vorige week zat ik ergens met Quincy Promes van Ajax en vroeg hem: maak jij het weleens mee? Hij zei nee. Racisme valt absoluut niet goed te praten, maar we moeten niet doorslaan. Volgens mij is Nederland het meest multiculturele land ter wereld. Alles kan en mag. Laten we het peaceful houden met elkaar."

Sneijder zou eigenlijk deze week aanschuiven bij Veronica Inside om zijn boek te promoten, maar die uitzending werd geschrapt vanwege de discussie rond Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee.