Sneijder: 'Ik was blij toe, voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten'

Sneijder: 'Ik was blij toe, voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 18:30do 02-07-2020 om 18:30

Wesley Sneijder zou soms nog weleens anoniem door het leven willen gaan. De recordinternational van het Nederlands elftal ging vorig jaar viral nadat hij dronken op een auto danste.

De 36-jarige oud-speler van Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray zegt in de Volkskrant dat hij liever de 'anonieme' Sneijder verkiest boven de 'beroemde'. "Honderd procent: de anonieme Wesley. Anonimiteit ken ik niet meer. Voetballen is leuk. Ik wilde de beste worden. Maar dat gaat gepaard met bekendheid, wereldwijd. Daar vraag je niet om. Soms kom je in situaties dat je denkt: ik had nu wel even anoniem willen zijn."

"Bij dat incident waarbij ik op een auto danste, een jaar geleden, wist ik de volgende dag niet wat ik had gedaan", vervolgt Sneijder. "Het is in een moment van verstandsverbijstering gebeurd. Voor mijn gevoel had ik niet zoveel gedronken, maar het kan verkeerd vallen. Als je bekend bent en er wordt net een foto of filmpje gemaakt, hang je."

"Het mooiste was dat ik 's ochtends wakker werd in het politiebureau. Er stond een agent in mijn celletje. Ik vroeg: wat heb ik gedaan? Vandalisme. Ik was blij toe. Hij vraagt: hoezo ben je blij? Ik zeg: voor hetzelfde geld had ik iemand doodgeschoten", besluit de voormalig middenvelder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws