Breaking news

Update: 'Feyenoorder Jörgensen ziet transfer naar Galatasaray wel zitten'

Stadionverbod voor juichende fans is 'laatste redmiddel': clubs moeten in gesprek

Stadionverbod voor juichende fans is 'laatste redmiddel': clubs moeten in gesprek

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 20:29do 02-07-2020 om 20:29

Het uitdelen van stadionverboden aan mensen die de coronaregels in voetbalstadions overtreden is een laatste redmiddel. Dat valt te lezen in een mail die de KNVB heeft verstuurd aan alle clubs in het Nederlandse betaalde voetbal.

Eerder vandaag werd duidelijk dat mensen een stadionverbod van drie maanden kunnen krijgen als ze zich niet houden aan de coronaregels die in de stadions gelden. Juichen na een goal of zingen is bijvoorbeeld verboden. De NOS heeft echter een mail aan alle clubs in handen, waarin staat dat een stadionverbod uitdelen het laatste redmiddel is.

Een andere straf kan ook zijn dat zich misdragende toeschouwers een aantal uur onbetaald werk voor de club moeten verrichten, maar in eerste instantie wordt de clubs geadviseerd om niet meteen over te gaan tot sancties. Bij een overtreding moeten clubs eerst met supporters in gesprek gaan over het gedrag en bij herhaaldelijk wangedrag kunnen de sancties alsnog worden ingeze.t

In september begint het nieuwe Eredivisie-seizoen met de nieuwe coronaregels in de stadions. In augustus worden de nu opgestelde protocollen al getest bij diverse oefenwedstrijden waar publiek bij aanwezig mag zijn.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws