Gosens wéér trefzeker: stuntploeg Atalanta Bergamo rekent ook af met Napoli

02-07-2020 21:38 Laatste update: 21:48
15

Atalanta Bergamo heeft donderdag ook zijn vierde wedstrijd na de corona-break gewonnen in de Serie A. Mede dankzij een treffer van Robin Gosens werd Napoli met 2-0 aan de kant gezet.

Naast Gosens had ook Marten de Roon een basisplaats, terwijl Hans Hateboer laat inviel. Atalanta maakte kort na rust het verschil. Mario Pasalic opende in de tweede minuut van de tweede helft de score op aangeven van Alejandro Gómez, diens vijftiende assist van het seizoen. Daar ging dramatisch uitverdedigen van Napoli aan vooraf.

Tien minuten later sloeg Gosens toe. Na een mislukt schot van Rafael Tolói kreeg de oud-speler van Heracles Almelo de bal voor de voeten en hij haalde wél de trekker over: 0-2. Het was voor Gosens al zijn negende doelpunt van het seizoen in de Serie A. Daarnaast scoorde hij ook al één keer in de Champions League.

De ploeg van Gian Piero Gasperini blijft daarmee op koers voor Champions League-voetbal. De voorsprong op nummer vijf AS Roma bedraagt liefst twaalf punten. Napoli staat zesde.

De wedstrijd in het Gewiss Stadium lag in de eerste helft enige tijd stil door een blessure van David Ospina. De keeper van Napoli botste met zijn hoofd tegen ploeggenoot Mário Rui en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Hirving Lozano en Arek Milik vielen in bij de Napolitanen.