Real Madrid neemt Getafe-hobbel dankzij benutte penalty van Ramos

02-07-2020 23:55 Laatste update: 23:57
34

Real Madrid is er donderdag in geslaagd om FC Barcelona op afstand te zetten in de titelstrijd in de Primera División. De ploeg van trainer Zinedine Zidane had het zeer lastig met Getafe, maar een benutte strafschop van Sergio Ramos bood uitkomst: 1-0.

Real Madrid moest het zonder de geblesseerde Eden Hazard stellen, maar zijn vervanger Vinícius Júnior zorgde voor één van de spaarzame kansen van De Koninklijke in de eerste helft. De Braziliaan wist de bal uit een voorzet net niet binnen te glijden dankzij een geweldige reflex van Getafe-keeper David Soria. Daarvoor wist ook Thibaut Courtois zich al te onderscheiden. De Belg reageerde attent op een gelukkige inzet van Nemanja Maksimovic.

Real moest bovendien voor rust al verder zonder Raphaël Varane, die een bal hard in het gezicht kreeg en last had van duizeligheid. De koploper ging in de tweede helft desondanks op zoek naar de voorsprong, maar had moeite om de muur van Getafe te breken. Veel verder dan een poging van Luka Modric kwamen de Madrilenen aanvankelijk niet. En ook het inbrengen van Rodrygo, Federico Valverde en Marco Asensio bood geen soelaas.

Op het moment dat het duel op een doelpuntloze remise leek af te stevenen, ging de mee opgekomen Dani Carvajal over de knie bij Mathías Olivera. Sergio Ramos mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 1-0. Real Madrid zet daarmee een flinke stap richting de Spaanse titel. De voorsprong op aartsrivaal FC Barcelona bedraagt nu vier punten. Zondag wacht een volgende test: dan gaat de equipe van Zidane op bezoek bij Athletic Bilbao.