Update: '6 miljoen voor Haller (ex-FC Utrecht) na twee maanden nog niet betaald'

Update: '6 miljoen voor Haller (ex-FC Utrecht) na twee maanden nog niet betaald'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 16:15zo 26-07-2020 om 16:15

Laatste update: zondag 26 juli 2020 om 16:34zo 26-07-2020 om 16:34

De zomerse transfer van voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller heeft ook één jaar na dato nogal wat voeten in de aarde. De 26-jarige Fransman verhuisde van Eintracht Frankfurt naar West Ham United, dat echter niet aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.

Haller kostte vijftig miljoen euro, een bedrag dat door The Hammers in termijn betaald werd. Vóór 15 mei moest er circa zes miljoen euro overgemaakt worden aan Eintracht Frankfurt, maar dat is niet gebeurd. De nummer 9 van het onlangs afgeronde Bundesliga-seizoen heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen de nummer 16 van Engeland, heeft een woordvoerder van de FIFA bevestigd tegenover The Times.

West Ham ziet het onderzoek van de wereldvoetbalbond echter met vertrouwen tegemoet. Uit navraag van Football.London blijkt dat The Hammers alvast bezig zijn om alsnog te voldoen aan de achterstallige betaling. Volgens het medium is er momenteel een niet nader toegelicht 'issue' tussen de clubs, dat echter overbrugbaar is. Zodra dit is uitgesproken, zal het termijnbedrag voor Haller alsnog richting Frankfurt gaan.

Update: Het Haller-dossier blijft een heikel punt. Volgens BILD heeft Eintracht Frankfurt het bedrag van zes miljoen euro - dat uiterlijk 15 mei binnen moest zijn - nog altijd niet ontvangen. West Ham United heeft nu tot medio augustus om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te doen. Het is nog niet duidelijk wat de sancties zijn als dit niet gebeurt: West Ham heeft zich in een eerder stadium al bij de FIFA gemeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws