Fortuna Sittard heeft vierde versterking binnen: 'Nederlands voetbal past bij me'

Fortuna Sittard heeft vierde versterking binnen: 'Nederlands voetbal past bij me'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 15:49vr 03-07-2020 om 15:49

Fortuna Sittard heeft vrijdag zijn vierde nieuwkomer voor het seizoen 2020/2021 gepresenteerd. Na Yanick van Osch, Roel Janssen en Emil Hansson heeft ook Joshua Wehking zich verbonden aan de nummer 16 van het voortijdig beëindigde Eredivisie-seizoen.

Wehking is een twintigjarige keeper uit Duitsland, die afkomstig is van de Hamburger SV-gelederen. De sluitpost heeft voor twee jaar getekend in Sittard en zal – zoals het er nu naar uitziet – moeten concurreren met Alexei Koselev en Van Osch. Tijdens de zomer van 2019 was Wehking al op proef in Sittard, nu mag hij dus definitief blijven.

Sjors Ultee was tijdens de proefperiode van Wehking de hoofdtrainer en is inmiddels uitgegroeid tot de technisch manager, die de transfer afgerond heeft. "Hij heeft toen een prima indruk achtergelaten op ons. Joshua is een talentvolle doelman. Het was voor ons daarom een logische keuze om weer met hem in gesprek te gaan met oog op het nieuwe seizoen", laat hij weten aan de Fortuna-kanalen. De keeper zelf is ook blij met zijn transfer. "Het Nederlandse voetbal spreekt mij ontzettend aan. Hier krijgt een keeper veel meer de kans om mee te voetballen. Dat past goed bij me."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws