Fortuna rekent op Schuurs-miljoenen: 'Zijn marktprijs ligt nu rond de 20 miljoen'

Fortuna rekent op Schuurs-miljoenen: 'Zijn marktprijs ligt nu rond de 20 miljoen'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 14:53ma 29-06-2020 om 14:53

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 14:57ma 29-06-2020 om 14:57

Fortuna Sittard heeft een winst van zo'n zes miljoen euro gemaakt over de laatste drie seizoenen. En voorzitter Isitan Gün verwacht nog veel meer inkomsten voor de Limburgers.

In gesprek met Fanatik vertelt Gün over het succesvolle transferbeleid van Fortuna de afgelopen jaren. "Met een klein budget hebben we in drie jaar tijd zes miljoen euro winst gemaakt", vertelt de preses. "We verdienden drie miljoen euro aan het vertrek van Perr Schuurs naar Ajax, met een doorverkooppercentage van vijftien procent. De huidige marktprijs van Perr, een speler die ons niets heeft gekost, ligt nu rond de twintig miljoen euro."

"We hebben Mark Diemers voor anderhalf miljoen euro plus bonussen aan Feyenoord verkocht. We hebben 80.000 euro voor hem betaald. En we hebben Amadou Ciss voor 160.000 euro opgehaald in de derde divisie van Frankrijk en voor 1,2 miljoen euro verkocht aan Amiens. Tel uit hoeveel potentie we hebben met een groter budget", aldus Gün, die met de bekende Turkse zakenman Acun Ilicali in gesprek is over investeringen. Die gesprekken 'lopen goed'.

Gün heeft zijn volgende 'moneymaker' inmiddels al op het oog. "Er is een zeventienjarige speler in Italië die we een jaar lang hebben bekeken. Een talent dat in de toekomst de wereld gaat veroveren. Het doel is om hem hier te krijgen voordat iemand anders hem vindt. Het zou een spectaculaire transfer zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws