Geruchten rond Okita: 'Hij moet 100% voor NEC willen spelen'

3 juli om 16:50
Laatste update: 5 juli om 21:28

NEC-trainer Rogier Meijer wil alleen een beroep doen op Jonathan Okita als de spits gemotiveerd is. Het wemelt van de transfergeruchten rond hem. Volgens FOX Sports heeft het Franse FC Nantes belangstelling.

"Dat weet ik niet. Ik heb het aan mijn zaakwaarnemer overgelaten. Zolang het niet concreet is, hoef ik het niet te weten. Of er al gebeld is? Nee, nog niet", zegt Okita tegen FOX.

Meijer is blij met Okita, maar wil wel een spits die gemotiveerd is. "Aan de ene kant heb je heel veel aan hem, maar je hebt ook te maken met een speler zelf. Als hij niet de motivatie heeft om voor NEC te spelen, kan het lastig worden. De transferperiode duurt nog lang. We moeten zien hoe zich dat ontwikkelt, maar wij hebben alleen wat aan Okita als hij 100% gemotiveerd is om voor NEC te spelen. Anders hebben we er niet veel aan."

"Hij wil heel graag de stap maken. Al anderhalf jaar lang zijn er geruchten en ik denk dat hij daar wat moeite mee heeft. Nogmaals: ik heb alleen wat aan spelers die 100% voor NEC willen spelen. Dat zal ik hem ook vertellen", zegt Meijer.