Tsjechische EK-held Baros (38) moet noodgedwongen stoppen: 'Ik heb zo veel pijn'

3 juli om 18:14

Milan Baros (38) stopt na dit seizoen met voetballen. De Tsjechische spits, in het verleden actief voor onder meer Liverpool en Olympique Lyonnais en namens zijn nationale team topscorer op het EK van 2004, speelt komend weekend zijn laatste thuiswedstrijd.

In Tsjechië zijn supporters in de stadions toegestaan en dus kunnen de fans van Banik Ostrava, de club waar Baros nu onder contract staat, hun held aanstaande zaterdag komen uitzwaaien. Dan speelt de club tegen Viktoria Plzen. Volgende week woensdag zit de loopbaan van de spits er definitief op wanneer Ostrava een uitwedstrijd speelt bij Jablonec.

Baros werd in 2004 topscorer namens de Tsjechen op het EK van 2004, waar het team onder leiding van bondscoach Karel Brückner de halve finale haalde. Daarin werd verloren van Griekenland, dat later verrassend Europees kampioen werd. Ook won de goaltjesdief de Champions League met Liverpool in 2005. Na een lange carriere sluit Baros nu af bij Ostrava, de club waar het voor hem allemaal begon.

Op de website van de Tsjechische subtopper legt Baros uit waarom hij stopt met voetballen. "Het hoofd zou wel willen, maar het lichaam zei stop", klinkt het. "Ik heb al heel lang gezondheidsproblemen en het lichaam werkt gewoon niet zoals ik gewend was en zoals ik het nodig zou hebben. Ik heb vooral zoveel pijn dat ik niet meer kan spelen of trainen."