'Het was exact 14.14 uur, dat is een teken. Johan Cruijff kijkt mee'

4 juli om 09:15
Laatste update: 4 juli om 09:20

Bryan Roy ziet veel overeenkomsten tussen Johan Cruijff en de Amerikaanse president Donald Trump. Dat vertelt de oud-voetballer in een opmerkelijk interview in het Algemeen Dagblad.

"Toen ik jou voor de deur zag staan, was het exact 14.14 uur. Dat is een teken van boven. Johan kijkt mee. Toeval bestaat niet", stelt Roy, die denkt dat Cruijff 'heel tevreden' zou zijn met de situatie bij Ajax. "Het doel van Johan was om voetbalmensen op de belangrijke posten bij Ajax neer te zetten. Met onder anderen Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn die directieposities nu ook op die manier ingevuld. En je kunt niet zeggen dat de resultaten zijn uitgebleven."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

"Ik mis Johan enorm", vervolgt Roy. "Ik vraag me soms serieus af hoe het was geweest als hij er nu nog zou zijn." Zijn andere held is Donald Trump. "Ik geef het je te doen, alle mainstream media tegen je hebben en er toch elke dag staan. Dan ben je een groot leider. Je nek uitsteken, ergens voor durven staan. Ik houd van dat soort mensen. Ik zie opvallend veel gelijkenissen tussen Johan en Trump."

Roy was één van de drijvende krachten in de Cruijff-revolutie, maar is zelf inmiddels vertrokken als jeugdtrainer bij Ajax. Hij is zeer actief op Twitter, waar hij opmerkelijke theorieën deelt. "Als voetballer en later ook als jeugdtrainer heb ik altijd in een politiek correcte mindset gezeten. Ik was 'het label Bryan Roy', kon niet zeggen wat ik daadwerkelijk dacht of vond, leefde in een nepwerkelijkheid. Ik was een slaaf van het systeem."