Vertonghen een 'no-brainer voor Man City': 'Verdediger, een topper en gratis'

Vertonghen een 'no-brainer voor Man City': 'Verdediger, een topper en gratis'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 12:51za 04-07-2020 om 12:51

Laatste update: zaterdag 4 juli 2020 om 12:59za 04-07-2020 om 12:59

Jan Vertonghen is straks transfervrij bij Tottenham Hotspur en Manchester City dreigt twee seizoenen uitgesloten te worden van Europees voetbal. BBC-analist Jermaine Jenas ziet de Belg daardoor als een grote kans voor The Citizens.

Volgens Jenas zou de oud-Ajacied nog altijd een uitstekende aanwinst zijn voor de ploeg van manager Pep Guardiola. "Eén van de grote transferdoelwitten moet Jan Vertonghen zijn", zegt de voormalig middenvelder tegen de BBC. "Dat is een no-brainer. Vertonghen is een centrale verdediger, is een topper en is bovendien gratis."

Vertonghen is al een tijdje niet zeker van een basisplaats bij Tottenham. "Je mag niet vergeten dat Vertonghen bij Tottenham al enkele seizoenen wisselt tussen de bank en de basis. Hij is niet gelukkig bij de club en dat beïnvloedt zijn mentaliteit op training. Zet hem in het team van Guardiola, dat domineert in balbezit en hij kan een meerwaarde zijn met zijn kwaliteiten."

"Ik schuif Vertonghen ook niet naar voor als vervanger voor Aymeric Laporte, maar wel als een back-up", benadrukt Jenas. "Als je niet te diep in de buidel wil tasten, dan is Vertonghen de oplossing. Manchester City moet slim zijn."

Ajax
De Telegraaf speculeerde onlangs dat ook Ajax de blik mogelijk toch weer op Vertonghen zou kunnen richten, als Sven Botman vertrekt. Laatstgenoemde is hard op weg naar Lille.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws