'Volgens Jack ben ik 365 wodkaflessen verder, ik zie er niet uit als Robben nee'

'Volgens Jack ben ik 365 wodkaflessen verder, ik zie er niet uit als Robben nee'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 13:18za 04-07-2020 om 13:18

Laatste update: zaterdag 4 juli 2020 om 13:29za 04-07-2020 om 13:29

Wesley Sneijder is niet bang dat hij niet meer fit genoeg is voor een comeback bij FC Utrecht. De recordinternational van het Nederlands elftal benadrukt desondanks dat het nog lang niet zover is.

"Ik ga het rustig evalueren en zie wel hoe ik er over een paar maanden voorsta. Dan kunnen we altijd nog zien hoe of wat", zegt Sneijder bij NH Sportcafé. "Ik heb voor mezelf zoiets van: ik ga fit worden. Dat had al besloten voordat ze hiermee kwamen. Ik ga bij DHSC de voorbereiding meedoen. Als ik over tien weken denk: het is misschien wel leuk, dan ziet de wereld er misschien heel anders uit."

"De actie van de supporters heeft mij wel geraakt", vervolgt de oud-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale. "En Utrecht is mijn stad, dat lijkt me leuk. Maar ik moet het nog laten bezinken." Hij erkent dat hij niet topfit is. "Volgens Jack (van Gelder, red.) ben ik 365 wodkaflessen verder. Ik zie er niet zo uit als Arjen Robben, dat klopt. Maar ik heb mijn hele leven gesport. Dat is zo terug hoor als je de knop omzet. Ik aarzel niet om te beginnen met trainen, maar dat is puur voor mezelf."

Waar Sneijder nog twijfelt over een rentree als voetballer, wil hij in ieder geval zijn trainerscarrière beginnen. Hij hoopt op een versnelde cursus, want twee jaar lang theorielessen ziet hij niet zitten. "Ik ben niet voor niets met mijn veertiende, vijftiende van school gegaan", grapt hij. "Maar ik weet wel dat er veel meer bij komt kijken. Ik weet dat de cursus nodig is. Als trainer wordt er iets meer van je verlangd, maar ik heb het gevoel dat ik daar klaar voor ben."

"Ik hoop op een versnelde cursus en dat zal dan ongetwijfeld ook bij FC Utrecht gebeuren. Ik hoop zo snel mogelijk op eigen benen te staan", besluit Sneijder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws