Van Gelder over 'lachwekkende' Sneijder-verhalen: 'Hij heeft niets met FC Utrecht'

3 juli om 20:31

Jack van Gelder kan zich niet voorstellen dat Wesley Sneijder nog als voetballer op de Nederlandse velden te bewonderen zal zijn. De presentator van Ziggo Sport vindt dat de situatie van recordinternational van Oranje niet te vergelijken is met die van Arjen Robben.

Sneijder werd donderdagavond bezocht door fans van FC Utrecht, die hem smeekten om terug te keren als voetballer en één seizoen voor de Domstedelingen te gaan spelen. "Lachwekkend", zegt Van Gelder in Paniekvoetbal op Ziggo Sport. "Als er iemand de laatste tijd geen discipline heeft getoond, is het Sneijder wel. Hij denkt dat hij meteen weer fit en scherp is nu hij een boek heeft uitgegeven."

Van Gelder kan het zich dan ook niet voorstellen dat Sneijder echt terug zal keren. "Bij Robben en Van Persie en Kuyt en Rijkaard was het leuk dat ze naar hun eigen club teruggingen, naar hun roots. Maar met alle respect, Sneijder heeft niets met Utrecht. Die voelt zich nu opeens groot omdat hij er geboren is, maar dat is niet te vergelijken. Ik zou het leuk vinden hoor, maar ik kan het me niet voorstellen."