LIVE: Bayern wint twintigste DFB-Pokal, Bosz grijpt naast prijs (gesloten)

LIVE: Bayern wint twintigste DFB-Pokal, Bosz grijpt naast prijs (gesloten)

04-07-2020 18:51 Laatste update: 21:57
46

Peter Bosz kan zaterdagavond zijn eerste prijs als hoofdtrainer in de wacht slepen sinds 2005, toen hij met Heracles Almelo de Gouden Gids Divisie won. Bayer Leverkusen neemt het in de finale van de DFB-Pokal op tegen Bayern München. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van de wedstrijd.

Leverkusen en Bayern trappen om 20.00 uur af in het Olympiastadion Berlin. Bosz kan na Huub Stevens (Schalke 04, twee keer), Rinus Michels (1. FC Köln) en Louis van Gaal (Bayern München) de vierde Nederlandse trainer worden die beslag legt op de DFB Pokal. Die Werkself kent wel enig blessureleed. Zo ontbreekt de jarige Daley Sinkgraven met een blessure, net als de Braziliaanse aanvaller Paulinho.

Bayern München geldt als de grote favoriet voor de winst van de Duitse beker. De formatie van trainer Hansi Flick won twee weken geleden de achtste landstitel op rij en lijkt in augustus ook kansrijk als de Champions League wordt beslist. Leverkusen beëindigde het seizoen in de Bundesliga als vijfde en neemt volgend seizoen deel aan de Europa League.

De laatste ontmoeting tussen beide teams werd vorige maand met 2-4 gewonnen door Bayern. Toch kijkt Bosz reikhalzend uit naar de finale van de DFB-Pokal, die Leverkusen alleen in 1993 wist te winnen. "Voor onze club is dit een heel belangrijke wedstrijd, we staan niet elk jaar in de bekerfinale. Daarom is het extra jammer dat we zonder onze fans moeten spelen."