Eurosport: FC Metz waagt poging en legt bod van 4 miljoen neer bij FC Groningen

Eurosport: FC Metz waagt poging en legt bod van 4 miljoen neer bij FC Groningen

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 15:54za 04-07-2020 om 15:54

FC Groningen heeft een miljoenenbod op Azor Matusiwa binnengekregen, meldt het Franse Eurosport. FC Metz, de nummer 15 van het voortijdig beëindigde Ligue 1-seizoen, zou circa vier miljoen euro overhebben voor de bij Ajax opgeleide controleur.

Matusiwa wordt al langere tijd gevolgd door clubs uit Frankrijk, maar Metz lijkt nu dus serieus werk te maken van de 22-jarige Hilversummer. FC Groningen legde de verdedigende middenvelder afgelopen jaar tot medio 2023 vast en wil hem alleen voor 'de juiste prijs' verkopen.

Die houding van technisch directeur Mark-Jan Fledderus zorgde voor wrevel bij Matusiwa zelf. Volgens de controleur schendt FC Groningen eerder gemaakte afspraken door niet mee te werken aan een transfer. "Met zulke mensen wil ik niet in zee gaan. Op deze manier wil ik niet door", haalde hij al eens uit naar Fledderus, nadat hij woedend het trainingscomplex had verlaten. Of het bod uit Metz wél kans van slagen heeft, zal nog moeten blijken.

Matusiwa werd opgeleid bij Ajax en streek na een tijdelijk verblijf bij De Graafschap in Groningen neer. Tijdens zijn debuutseizoen in het groen-wit kwam hij tot 24 officiële optredens in de Eredivisie en de KNVB Beker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Matusiwa al toe zijn aan een stap hogerop?

(2165 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws