Bosz buigt het hoofd: oppermachtig Bayern München pakt tweede dubbel op rij

04-07-2020 21:55 Laatste update: 22:02
25

Bayern München heeft zijn dominantie in Duitsland onderstreept met het winnen van zijn tweede achtereenvolgende dubbel. De Bundesliga-kampioen trok ook de finale van de DFB-Pokal naar zich toe: het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz bood in de slotfase nog goed partij, maar had toen al drie tegengoals geïncasseerd en verloor uiteindelijk met 2-4.

Der Rekordmeister was in de eerste helft oppermachtig én ging uiterst effectief met zijn kansen om. David Alaba deponeerde na een kwartiertje een vrije trap achter doelman Lukás Hrádecky en brak de eindstrijd in Berlijn open. Niet veel later zag Joshua Kimmich de ruimte op rechts bij Serge Gnbary, die de perfecte steekpass op waarde schatte en de bal in de verre hoek schoot: 0-2.

Bosz besloot tijdens de rust in te grijpen en voerde een dubbele wissel door: Kevin Volland en Kerem Demirbay voor Nadiem Amiri en Julian Baumgartlinger. Volland kreeg al snel dé kans op de aansluitingstreffer, maar maaide over de bal heen. Niet lang daarna maakte Robert Lewandowski zijn vijftigste treffer van het seizoen: de Poolse spits nam een lange bal van doelman Manuel Neuer in ontvangst, schoot van afstand in en zag hoe de grabbelende Hrádecky de bal over de lijn hielp. Heel lang kon Neuer niet genieten van zijn assist: Sven Bender kopte kort na de 0-3 raak en maakte de wedstrijd weer enigszins spannend.

De 1-3 van Bender was het startsein voor een slotfase waarin Leverkusen aan de deur klopte, in de hoop tóch nog iets te forceren. De Bayern-verdedigers moesten een aantal keren aan de bak, maar Neuer hoefde niet nog eens te vissen. In de slotfase zette Lewandowski de puntjes op de i door op aangeven van Ivan Perisic de 1-4 binnen te stiften. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd er na een scrimmage in de zestien meter een strafschop gegeven door de VAR: de onhoudbare knal van Kai Havertz - 2-4 - markeerde het einde van de finale. Bosz heeft al sinds 2005 geen hoofdprijs gepakt en moet nog even blijven wachten.