Ten Hag 'kwam niet in gespreid bedje': 'Elftal was economisch zo goed als dood'

Ten Hag 'kwam niet in gespreid bedje': 'Elftal was economisch zo goed als dood'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 10:35zo 05-07-2020 om 10:35

Erik ten Hag noemt Frans van Seumeren de grootste supporter van FC Utrecht. De huidig trainer van Ajax stelde de eigenaar van de Domstedelingen diep teleur toen hij tussentijds naar Amsterdam vertrok.

"What you see is what you get. Direct. Rechtdoorzee. Zijn normen en waarden passen precies bij de club: passie en strijd", zegt Ten Hag tegen Voetbal International. "Oprecht blij na een overwinning, maar niet te genieten na een nederlaag. Heel emotioneel", aldus de coach, die meent dat de lijfspreuk 'no guts, no glory' het best van toepassing is op Van Seumeren.

Ten Hag erkent dat Van Seumeren teleurgesteld was over zijn vertrek. "Desondanks bewees dat moment wat ik al dacht: Deze man is honderd procent betrouwbaar. Toen ik kwam, hadden we een eerste gesprek in Breukelen", verklaart de Ajax-trainer. "Hij zei dat ik twee jaar een fundament zou leggen en dan een stap zou maken. Na anderhalf seizoen hebben we het contract verlengd. Toen een jaar later Ajax kwam, heeft hij me tóch die stap gegund. Vanwege een mondelinge toezegging die hij tweeënhalf jaar eerder had gedaan."

Onder Ten Hag en technisch directeur Jordy Zuidam beleefde Utrecht een opmars. "Ik kwam niet in een gespreid bedje. Op Sébastien Haller na was het elftal economisch zo goed als dood. Er kon weinig. Voorbeeld: Édouard Duplan wilde ik graag behouden, maar hij kon bij ADO Den Haag veel meer verdienen." Die situatie werd omgebogen. "Toen ik wegging had Frans nog niet al zijn geld terug, maar daarvoor had hij er ook al te veel in zitten…", aldus Ten hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws