Bosz ziet Leverkusen-keeper schuld bekennen: 'Mijn fout verpestte alles'

Bosz ziet Leverkusen-keeper schuld bekennen: 'Mijn fout verpestte alles'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 10:50zo 05-07-2020 om 10:50

Peter Bosz erkent dat Bayern München over negentig minuten de betere ploeg was in de finale van de DFB-Pokal. De Nederlandse trainer van Bayer Leverkusen greep door de 2-4 nederlaag opnieuw naast een hoofdprijs.

Volgens Bosz ontbrak het in de eerste helft aan de eindpass. "Die pass was niet goed, waardoor we niet gevaarlijk werden. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. Ook na de 3-1 hebben we nog heel grote kansen gehad en dan had het nog echt een wedstrijd kunnen worden. Dat gebeurde echter niet meer, maar die kansen waren er wel."

Bosz koos ervoor om met Kai Havertz als valse spits te beginnen in Berlijn, maar pas toen de spelmaker in de tweede helft een linie zakte ging het beter lopen. "We weten dat Bayern altijd heel agressief begint", geeft de coach als reden. "Het was goed om het zo aan te pakken, maar het is niet gelukt. Ik maak mijn spelers echter geen verwijten. Die hebben alles gegeven en alles geprobeerd."

Leverkusen-doelman Lukás Hradécky trekt het boetekleed aan, nadat hij in de fout ging bij de 1-3 van Robert Lewandowski. "Het ging beter na die twee vroege goals van Bayern, maar met mijn fout verpestte ik alles", baalt hij in gesprek met de ARD.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws