Real Madrid dankt wéér VAR en Ramos en zet grote stap richting Spaanse titel

05-07-2020 15:56 Laatste update: 15:57
58

Real Madrid heeft opnieuw een grote stap gezet naar de eerste landstitel sinds 2017. De ploeg van trainer Zinedine Zidane legde na Getafe ook Athletic Bilbao over de knie dankzij een benutte strafschop van Sergio Ramos: 0-1.

Real Madrid won dinsdag met de hoogstnodige moeite van Getafe en ook in San Mamés had De Koninklijke de handen vol. Vooral Iñaki Williams was een plaaggeest, maar Thibaut Courtois was alert en bovendien had de Spaanse aanvaller het vizier niet op scherp. De Belgische sluitpost had ook een antwoord op een kopbal van Raúl García, terwijl aan de andere kant Rodrygo net te kort kwam om een voorzet van de sterk spelende Marco Asensio binnen te koppen.

Beide teams kregen zodoende kansen, maar gescoord werd er niet voor rust. Ook in de tweede helft wist Real de ban aanvankelijk niet te breken, al kwam het wel een stuk beter voor de dag. Niet voor het eerst sinds de hervatting van de Primera División werden de Madrilenen gered door een controversiële VAR-beslissing. De bal ging op de stip omdat Dani García op de voet van Marcelo ging staan.

De strafschop was aan specialist Ramos wel besteed: 0-1. Voor de aanvoerder is het al zijn vijfde goal in zeven duels na de coronabreak. In totaal staat zijn teller op tien doelpunten dit seizoen. Ook tegen Getafe redde hij zijn ploeg al midweeks, waardoor Ramos nu al 22 strafschoppen op rij heeft verzilverd.

De voorsprong van Real kwam daarna eigenlijk niet meer in gevaar. De beste kans was zelfs voor Karim Benzema. Door de nipte zege staat de equipe van Zidane nu zeven punten voor op FC Barcelona, dat het zondagavond nog opneemt tegen Villarreal. Voor Real was Athletic op papier nog de moeilijkste horde. De komende weken wachten nog duels met Deportivo Alavés, Granada, Villarreal en Leganés.