Botman heeft transfer te pakken: Ajax ontvangt miljoenen voor verdediger

Botman heeft transfer te pakken: Ajax ontvangt miljoenen voor verdediger

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 11:25vr 31-07-2020 om 11:25

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 11:35vr 31-07-2020 om 11:35

Sven Botman mag zich officieel speler van Lille OSC noemen. De Franse club neemt de twintigjarige verdediger per direct over Ajax en betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor de diensten van de sterke stopper.

Botman (20) maakte vorig seizoen een goede indruk bij sc Heerenveen, werd door Ajax beloond met een nieuw contract en leek volgend seizoen voor zijn kans te gaan in Amsterdam. Zonder een minuut in Ajax 1 te spelen, vertrekt hij nu naar Frankrijk.

Botman tekent voor vijf seizoenen bij Lille, afgelopen seizoen nog tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De Fransen doen geen uitspraken over de transfersom, maar volgens De Telegraaf mag Ajax acht miljoen euro bijschrijven voor de verdediger. Vrijdagochtend kwam Botman door de medische keuring en werd de transfer bezegeld.

Op de officiële site van de Fransen geeft Botman, die met rugnummer vijf zal gaan spelen, aan dat hij een blij mens is. "Ik kom van een grote club, maar sluit hier ook weer aan bij een grote club. Iedereen die ik tot nu toe heb ontmoet was heel aardig en gastvrij. Ik ben nog jong, maar ik hoop dat ik mijn nieuwe club zoveel mogelijk kan helpen."

Marc Ingla, algemeen directeur van Lille, bombardeert zijn nieuwe aankoop tot 'De Berg van de Lage Landen'. "We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen contracteren, een zeer getalenteerde verdediger. Hij heeft al laten zien dat hij veel kwaliteit heeft en is zeer strijdlustig. We verwachten dat hij zich zal aanpassen aan het Franse voetbal en dat hij zich gaat ontwikkelen in het shirt van Lille."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws