Nigel de Jong staat plek in eigen Dream Team af: 'Meest ondergewaardeerde speler'

Nigel de Jong staat plek in eigen Dream Team af: 'Meest ondergewaardeerde speler'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 17:06zo 05-07-2020 om 17:06

Nigel de Jong heeft op verzoek van Ajax zijn favoriete elftal met oud-ploeggenoten uit zijn tijd in Amsterdam – van 2002 tot 2006 – samengesteld. De 81-voudig Oranje-international stelde zichzelf op als rechtshalf, op een middenveld met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder.

De inmiddels 35-jarige controleur – anno 2020 uitkomend voor Al-Shahaniya Sports Club in Qatar – erkent echter dat hij Tomás Galasek daarmee tekort doet. De inmiddels 47-jarige Tsjech krijgt dan ook een plekje in het Dream Team van De Jong. "Na 45 minuten kletsen mag ik wel een wissel doen, toch? Dan laat ik mezelf halverwege vervangen", vertelt hij aan de Ajax-kanalen.

De oud-speler van onder meer Hamburger SV, Manchester City en AC Milan kan niets negatiefs verzinnen over oud-ploeggenoot Galasek, die tussen 2000 en 2006 voor Ajax uitkwam. "Hij was ongelooflijk goed: misschien wel de meest ondergewaardeerde voetballer van het vorige decennium", toont De Jong zich lyrisch. "Hij beschikte over een ijzeren discipline, speelde altijd met de punt naar achter en raakte de bal nooit vaker dan twee à drie keer. Bovendien kon hij als geen ander anticiperen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws