Enschedese Brama- én Douglas-update: 'Brama is een voorbeeld, Douglas niet'

Enschedese Brama- én Douglas-update: 'Brama is een voorbeeld, Douglas niet'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 17:29zo 05-07-2020 om 17:29

De supporters van FC Twente hoeven niet te rekenen op een terugkeer van Douglas Franco Teixeira. De Braziliaanse verdediger (32) werd in 2010 landskampioen met de Tukkers, maar zit nu al twee jaar zonder club en hoeft het in Enschede ook niet te proberen.

Douglas meldde zich in november 2019 weer in Nederland en werd zelfs gespot tijdens een wedstrijd van amateurclub SC Barbaros uit Hengelo. Een flirt met FC Emmen leverde echter niets op en ook 'zijn' FC Twente ziet niets in een samenwerking. "Douglas heeft al tijden niets meer laten zien en hoe lang is het wel niet geleden dat hij een fatsoenlijke wedstrijd heeft gespeeld?", aldus technisch directeur Jan Streuer in gesprek met TC/Tubantia. De TD denkt dat het te veel tijd zal kosten, voordat Douglas weer inzetbaar is. "Wij zoeken ervaren spelers die voorbeelden zijn voor de rest."

Streuer doelt hiermee op Douglas' ex-ploeggenoten Karim El Ahmadi en Wout Brama. "El Ahmadi is zo'n voorbeeld en Brama ook. Douglas is dat in mijn ogen niet." El Ahmadi werd recentelijk nadrukkelijk gelinkt aan zijn oude club, Brama keerde in 2018 al terug in de Grolsch Veste. De 33-jarige Tukker zit formeel zonder club, maar lijkt ook volgend seizoen weer speler van FC Twente te zijn. "We zijn er nog niet uit met elkaar, maar ik heb er goede hoop op dat dat wel op korte termijn gaat gebeuren", aldus Streuer over de drievoudig Oranje-international.

FC Twente haalde onlangs Ron Jans binnen als nieuwe hoofdtrainer en mocht tot nu toe één nieuwe speler begroeten: linksback Gijs Smal komt over van FC Volendam. De Tukkers durven echter hoog in de zetten. Niet alleen El Ahmadi, ook Eljero Elia werd in verband gebracht met een terugkeer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws